HOE U UW VEILIGHEID KUNT GARANDEREN TIJDENS EEN EERSTE BALLONVAART

De zonsopgang aan de horizon zien terwijl je hoog boven de hemel zweeft in een heteluchtballon is een van de meest magische ervaringen die je kunt hebben. Als u een vlucht met een heteluchtballon boekt, maak er dan een gedenkwaardig avontuur van met deze veiligheidstips.

  • Plan uw ballonvaart aan het begin van uw vakantie

Heteluchtballonvluchten zijn erg afhankelijk van de weersomstandigheden van die dag. Door uw vlucht zo vroeg mogelijk in uw tijd te plannen en door enige flexibiliteit in uw reisschema toe te laten, kunt u uzelf de mogelijkheid geven om uw vlucht te verzetten; mocht het weer niet geschikt zijn voor een ballonvlucht op de dag die u in eerste instantie heeft gekozen. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken dat de vlucht mis gaat. U zult genieten van de rit wanneer de dag komt en u zult vrij genieten van sport trends op sites zoals sportweddenschappen bet777

  • Kleed u comfortabel

Telkens als u een nieuw avontuur gaat uitproberen, kunt u onzeker zijn over de kleding die u moet dragen. Het is aan te raden om te dragen wat voor u het meest comfortabel voelt op dat moment in de ochtend, afhankelijk van het seizoen en de tijd van het jaar. Heteluchtballonnen vliegen normaal gesproken niet hoog genoeg om de temperatuur te laten dalen en u zult merken dat het warmer is zodra u de grond verlaat. Er is geen gevoelstemperatuur, want u drijft met de wind mee, met dezelfde snelheid, de zon komt op, verwarmt de lucht op natuurlijke wijze en de branders werken als kachels, die een aangename warmte genereren voor iedereen in de ballonmand. Het dragen van extra kleding, denkend dat het kouder zal zijn in de ballon, is niet aan te raden.

Comfort is de sleutel, net als het dragen van schoenen, bij voorkeur met gesloten tenen, die je graag een beetje vuil maakt en waarmee je gemakkelijk in en uit de mand kunt klimmen.

  • Vergeet je zonnebril niet!

Dit wordt gemakkelijk vergeten. De dag van uw geplande vlucht begint voor zonsopgang, dus het meenemen van een zonnebril is misschien niet een van de dingen die u zich herinnert om in te pakken. Ze zullen van pas komen als de zon opkomt.

  • Neem alleen het hoognodige mee

Licht bepakt zijn is nog meer een noodzaak tijdens een ballonvaart. De ruimte in de mand is beperkt en u zult deel uitmaken van een groep. Op uw lijst van essentiële zaken moeten een mobiele telefoon en een camera staan, maar dat hoeft niet. In feite, wanneer u met de beste vliegt, hoeft u niet echt een camera mee te nemen, omdat ze een aantal geweldige foto’s maken, die u krijgt als onderdeel van de hele ballonvaart ervaring.

  • Video Galerij

Zorg ervoor dat alles wat u tijdens de vlucht meeneemt goed beveiligd is. U wilt niet dat uw vlucht een gedenkwaardige gebeurtenis wordt omdat u uw camera hebt laten vallen. Luchtvaartvoorschriften schrijven voor dat mensen geen selfie sticks mogen gebruiken tijdens de vlucht. Tassen en rugzakken kunt u veilig in het voertuig achterlaten terwijl u vliegt.

DE LANDINGSERVARING VANUIT EEN HETELUCHTBALLON

De landing is het spannendste deel van de ballonervaring. De piloot zal een landingsplaats zoeken op basis van het tijdstip van de dag en de geografische kennis die hij heeft opgedaan tijdens het vliegen in het gebied.

De landing is afhankelijk van de windsnelheid en het terrein.

Bij kalme wind kan er een “stand up landing” zijn, wat betekent dat de ballon rustig op de grond rust met weinig tot geen impact.

Bij matige wind kan de piloot de passagiers opdragen op hun hurken te gaan zitten, zich zijwaarts van de grond te draaien en hun knieën licht te buigen om de impact te verzachten. De ballon kan slepen en zijwaarts draaien bij matige tot sterke wind. De gondel kan worden gebruikt om tegen aan te leunen om ervoor te zorgen dat er geen verwondingen ontstaan.

Zodra de ballon volledig tot stilstand is gekomen; als hij nog rechtop staat, zal de piloot de passagiers instrueren om in de mand te wachten tot een deel van de hete lucht is vrijgekomen. Op die manier stijgt de ballon niet opnieuw op wanneer de passagiers uitstappen.