Dit moet je weten voor je eerste ballonvaart!

Heb je nog wat geld liggen? Mogelijk was je van plan om dit te gebruiken voor een wereldreis, maar heeft de pandemie roet in het eten gegooid. Je kunt dan het geld bewaren om later alsnog rond de wereld te reizen, maar je kunt het ook gebruiken om een nieuwe vloercoating aan te laten brengen in je huis. Bovendien zou je van het geld een ballonvaart kunnen kopen, wat vooral een aanrader is als dit al een tijdje op je bucketlist staat. Voor je eerste ballonvaart is het wel goed van belang dat je de onderstaande dingen weet! 

Potentiële annulering 

Het is begrijpelijk dat heteluchtballonnen niet vliegen bij slecht weer. Elke ochtend moeten de piloten van ballonnen in België wachten op het weer. Helaas komt het vaak voor dat de ballonvaart toch geannuleerd wordt omdat het weer niet goed genoeg is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als het te veel waait of als er juist te weinig wind is. Bereid je er dus op voor dat je reis in een ballon alsnog geannuleerd kan worden, zelfs als je al op de startplek bent. Hoewel deze beslissingen enorm teleurstellend kunnen zijn, moet je er rekening mee houden dat ze voor je eigen veiligheid zijn genomen.

Boek vroeg

Ben je van plan om in het hoogseizoen met een ballonvlucht mee te gaan in België? Het is dan een goed idee om ruim van tevoren te boeken. Hoewel je misschien een paar dagen eerder kunt boeken, is dit niet echt de moeite waard aangezien je het risico loopt dat je de ballonvaart kunt missen. Je zult dan in plaats van door de lucht vliegen in een heteluchtballon zelf resin art gaan maken. Alhoewel het leuk is om zo’n ballon te maken met behulp van epoxy giethars, is het toch echt leuker om met een ballonvaart mee te gaan.

Duur grapje

Ja, het is niet goedkoop om een ballonvlucht te boeken. Helaas kost dit flink wat duiten. Toch is dit het zeker waard, het zal namelijk een geweldige ervaring zijn die niemand je ooit meer af kan nemen. Hierdoor is het alsnog een goed idee om het hoge bedrag te betalen voor de ballonvaart, vooral als dit al jaren op je bucketlist staat. Hoeveel je reis door de lucht onder een heteluchtballon precies kost hangt af van het bedrijf, de vluchtduur en de locatie. Toch zal het sowieso per persoon een paar honderd euro kosten over het algemeen.

Hoge hoogte

Nou, meegaan op een ballonvaart is waarschijnlijk geen goed idee voor iemand die lijdt aan hoogtevrees. Hoewel de hoogten die je bereikt in je heteluchtballon afhankelijk zijn van de weersomstandigheden en de ervaring van je piloot, zullen er momenten zijn waarop je niet kunt geloven hoe ver je van de grond bent. Heb je last van hoogtevrees? Het is dan in principe geen aanrader om een kaartje te kopen voor een ballonvlucht. Je wilt immers geen paniekaanval krijgen als je in het mandje op een hoge hoogte zit.